Geschiedenis GLE Caribbean Line

Vele eilanden in de Caribbean hebben van oudsher een hechte relatie met Nederland. Gedurende meer dan 300 jaar zijn de Nederlandse Antillen en Suriname als kolonie aan het Koningrijk der Nederlanden verbonden geweest waarbij de jarenlange wederzijdse uitwisseling van bevolking, taal, cultuur, religie en goederen heeft gezorgd voor een sterke zakelijke en gevoelsmatige verbintenis.

Reeds geruime tijd geleden hebben Suriname (1975) en Aruba (1986) zich staatkundig losgemaakt van Nederland. In oktober 2010 zijn tevens de politieke verhoudingen tussen Nederland en Curacao, St.Maarten, St. Eustatius, Saba en Bonaire gewijzigd (zie ook het onderdeel: ”Staatkundige structuur”). De band tussen deze (ei)landen en Nederland blijft echter onverminderd sterk. De voormalige Antillen zijn de laatste decennia een interessante exportmarkt gebleken voor vele Nederlandse ondernemers. Er is sprake van een relatief goede infrastructuur, interessante belastingfaciliteiten, een taalbarrière  ontbreekt en een grote hoeveelheid Nederlanders heeft zich dan ook inmiddels op de eilanden gevestigd. De grote eilanden worden daarnaast veelvuldig gebruikt als springplank naar de omvangrijke Zuid-Amerikaanse markt. Vele tonnen lading verplaatsen zich jaarlijks per schip en vliegtuig over de Atlantische Oceaan om in de vraag naar levensmiddelen, handelsgoederen en bouwmaterialen te kunnen voorzien.

GLE Caribbean Line heeft in 1981 als eerste consolidator een directe transportlijn opgezet tussen Nederland en de Nederlandse Antillen. Het verlenen van voortreffelijke service, het aanbieden van aantrekkelijke tarieven en het onderhouden van een uitstekend agentennetwerk hebben geleid tot een stabiele groei en sinds haar oprichting heeft GLE haar positie als een van de voornaamste logistieke spelers op de Caribische markt altijd weten te behouden. Na enige jaren gevestigd te zijn geweest aan de Marconistraat en Smirnoffweg te Rotterdam heeft GLE zich eind 2005 gevestigd op Industrieterrein Gadering te Hoogvliet. Op een beveiligde en afgeschermde oppervlakte van ca. 5000 m2 staan een modern kantoorpand en een hoogwaardige loodsruimte waar wekelijks tientallen containers beladen worden.

In de afgelopen 30 jaar hebben wij het vervoer verzorgd van vele prachtige bouwwerken, hebben wij meegewerkt aan omvangrijke projecten en hebben wij menig Antilliaans bedrijf mogen assisteren bij de import van commerciële goederen. Wij hebben daarmee een brede expertise opgebouwd en helpen ook u graag bij het uitwerken van uw logistieke traject.